Moss

PPR1 PAIM1 PAIM2 PAIM3 Moss
"Moss"Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Silmät: OK (viim. peilaus 12/2015), geneettisesti CEA terve (Laboklin)
Paimennus: PPR1 PAIM1 PAIM2 PAIM3, SPKY:n perusrata suoritettu, Nordic Nursery 2017 sij. 25
Synt. 13.11.2014
Muuta: IGS terve, TNS kantaja (Laboklin)
Emä: Meg
Isä: PPR1 PAIM1 PAIM2 PAIM3 Killiebrae Flint


Mosse on SPKY:n hyväksymä jalostusuros.
Mosse muutti meidän laumaamme lopullisesti vuosikkaana pojankoltiaisena. Se oli ensin 4-kuisena luonamme arkielämän tottelevaisuutta treenaamassa ja teki meihin olemuksellaan suuren vaikutuksen. Se on suurehko möhkäle, mutta ei mikään kömpelö laiskimus. Mossen olemukseen on kieltämättä vaikea olla ihastumatta, sillä se on kuin järkkymätön kallio, mutta kuitenkin hyvin sosiaalinen tyyppi ja viihtyy paijattavana maailman tappiin. Mosse ei ikinä hötkyile tai heilu, vaan ottaa elämässä kaiken vastaan aina omilla jaloillaan seisten ja avoimesti. Se on urosmainen uros sekä myös fyysisesti voimakas.


Harrastukset

Mosse on ja tulee olemaan paimenkoira, joka siis on sen ensisijainen laji. Kuntoa kasvattavana lajina Moss leikkii vetokoiraa valjakkoajossa/koirapyöräilyssä, jotka eivät tule olemaan kilpailulajeja.
Paimennukseen Moss oli sytytetty naudoille ennen meille muuttoa. Lammastreenit me saimme aloitettua toukokuussa 2016 ja tällä hetkellä näyttää siltä, että Moss on erittäin nopea oppimaan ja mukavilla luontaisilla ominaisuuksilla varustettu äijä. Tyyliltään se on hyvin paljon kroppaa käyttävä, ei lainkaan jumiva, suhteellisen karkea, mutta hyvällä etäisyydella paimentava.
Kautena 2016 Mosse suoritti SPKY:n perusradan sekä sai ensimmäisesta SKL:n kokeestaan PAIM1 ja PPR1- tittelit sekä voitti luokkansa. SPKY:n kokeessa se tuli kolmanneksi ykkösluokan kisassa.
Kautena 2017 Mosse sai SKL:n kokeesta PAIM2- tittelin ja on sijoittunut 2. ja 3. SPKY:n kakkosen kisoissa. Lisäksi lähdimme edustamaan Suomea Nordic Nurseryihin Tanskaan ja sijoitukseksi irtosi 25.Kuvat: Helmi