Flint

PPR1 PAIM1 PAIM2 PAIM3 Killiebrae Flint
"Flint"Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Selkä: terve
Silmät: OK (viim. peilaus 08/2016), CEA gen. terve
Agility: maxi III
Paimennus: PAIM3, PAIM2, PAIM1, PPR1, SPKY:n perusrata hyväksytty,
SM-13 vuonna 2017
Näyttelyt: KÄY-EH2
Synt.: 3.12.2009
Emä: Killiebrae Penny

Flint on Suomen Paimenkoirayhdistyksen hyväksymä jalostusuros
Flint muutti luokseni 5 kk:n iässä Englannista ystäväni Annin vinkattua lupaavasta paimenen alusta loppukeväällä -10. Olin jo pitkään haaveillut uudesta paimenesta Waun jälkeen. Jokaisen nähdyn paimennustreenin jälkeen tuli himo treenata. Voin siis tässä tapauksessa sanoa kohtalon olleen sopivasti puolellani.
Tähän mustavalkoiseen maantiekiitäjään olen ollut tyytyväinen ja se on vastannut loistavasti odotuksiini tehtävissään eli paimennuksessa sekä agilityssä! Muita lajeja tuskin tulen tämän herran kanssa koluamaan. Nämä kaksi sopivat hyvin yhteen – kun talvet ollaan lomalla paimennuksesta, niin silloin agiliidellään ja taas kesäisin käytetään aikaa hyvin pitkälti paimennukseen ja agilityä tehdään, jos jaksetaan ja ehditään ;). Flint on elämänasenteeltaan hyvin humoristinen ja positiivinen pakkaus, oma luottokoirani joka asiassa. Vieraita kohtaan se on hitaasti syttyvä, jonka jälkeen tunkee kyllä syliin, mutta haluaa olla asian suhteen oma-aloitteinen.

Harrastukset

Paimennus on Flintille The Juttu ollut alusta alkaen. Vaan eipä se agilitykentälläkään hidastele!
Flint on luontaisesti lahjakas paimen ja se on opettanut minulle paimennuksen saralta hyvin paljon. Se suoritti perusradan erinomaisin pistein ollessaan vasta 10 kk:n ikäinen, joka puhuu sen luontaisten ominaisuuksien puolesta paremmin kuin tuhat sanaa.
Se on periksiantamaton ja suorittaa annetut tehtävät aina loppuun saakka. Flint toimii aina niin ”tiukkojen paikkojen koirana” kuin apukoirana treeneissäkin. Sen työmoraalia ei saa järkkymään mikään. Kun treeni on ohi, se vaihtaa vaihteen vapaalle, eikä uhraa siinä hetkessä enää ajatusta paimennettaviin, ellei toisin mainita. Erityisen kiitollisen Flintistä tekee vielä se, että se paimentaa sekä nautoja että lampaita kummallekin eläinlajille sopivalla tavalla.
Kautena 2017 alkaa Flint hiljalleen siirtymään osa-aikaeläkkeelle ja antaa nuorempien sukupolvien hoitaa päivittäiset rutiinitoimenpiteet- ja työtehtävät. Flint keskittyy lähinnä silloin tällöin kisaamaan ja ottamaan aina pienet treenit ennen kisoja. 

Agilityssä olemme edenneet rauhallisesti. Se nousi kolmosluokkaan vasta kesällä -15. Kisailemme edelleen vain joskus ja jouluna, jos silloinkaan. Flint on saanut erinomaista palautetta myös agilityyn liittyvistä luonnonlahjoistaan, mutta todennäköisesti tulemme eläkeläislajina harrastamaan jotain hieman enemmän kroppaystävällistä lajia.

Näyttelyssä poikettiin kahdesti. Ensimmäisellä kerralla lähdettiin leuka rinnassa T:n kanssa ulos. Seuraavalla kerralla tuomari osasi arvostaa paimenkoiramaisia piirteitä niin liikkumisessa kuin asenteessakin, joten iloinen yllätys oli arvosana EH ja luokassa sijoituttiin toiseksi.

  

Pari kisavideota Flintin agilitystä:
Sekä koostevideo paimennuksesta:Jälkeläiset

Flintillä on kuusi pentuetta. Lisätietoja jalostustietojärjestelmästä sekä SPKY:n tietokannasta.
Flint on Päättymätön Ki- sekä F-pentueiden isä. Flintin jälkikasvussa on myös paljon jalostuksellista annettavaa, joten suosittelen nyttemmin suuntaamaan katseet jälkipolviin jalostusasioissa. :)