Inari

PPR1 PAIM1 PAIM2 Päättymätön Tyyli
"Inari"

Kuva: Helmi

Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Selkä: LTV1, VA0
Silmät: OK (viim. 2017)
Olat: terveet
Paimennus: PAIM2 PAIM1 PPR1, SPKY:n perusrata suoritettu, Nuorten mestaruus sija 4.
Synt.: 4.3.2016
Emä: PPR PPR1 PAIM1 PAIM2 PAIM3 BH AVO1 Torrie
Isä: PPR PPR1 PAIM1 PAIM2 CMM's JacksonInari valikoitui pesueesta meidän valinnaksi jo kolmen viikon iässä, sillä sen erityisen särmikäs luonne ja taipumus roikkua kaikessa mahdollisessa antoi omanlaisensa kauhuskenaarionsa sen olemuksesta isompana. Inarin puolivuotissynttäreihin mennessä se sai muutaman lisänimen, kuten "tiikeri", "piraija" ja "taskuraketti". Inari on hyvin pienikokoinen, mutta sitäkin pippurisempi.
Ruoka maittaa sille suvun edellyttämällä tavalla eli vallan mainiosti ja tilaisuus on tehnyt useita kertoja myös varkaan. Myös lelut ovat pikkupiraijan mieleen ja se leikkii hyvin. Ihmisiä kohtaan Inari on hyvin avoin ja ystävällinen, niin kauan kun vieras ei pakota sitä mihinkään. Tämä neiti täydentää meidän laumaamme mainiosti, eikä pikkupentuaikana muodostunutta valintaa ole tarvinnut katua. Edelleen luonteessa näkyy pentuaikainen särmikkyys ja periksiantamattomuus. 


Harrastukset

Inari harrastaa pääasiassa paimennusta, mutta talvilajiksi valikoitunee agility, kuten muillekin perheen bortsuille. Paimennukseen se syttyi heti pikkutyttönä ja kausi -16 käytetään luontaisten ominaisuuksien parissa sekä perusasioiden opetuksessa. Seuraava kausi kertoo sitten enemmän koulutettavuudesta ym. ominaisuuksista. (c) Janita