Inkeri

PPR PPR1 PAIM1 Päättymätön Tuuri
"Inkeri"


Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Selkä: terve (VA0, SP0, LTV0)
Silmät: OK (viim. 12/2018), geneettisesti CEA:n suhteen terve
Paimennus: PPR1 PAIM1, SPKY:n perusrata suoritettu
Agility: maxi I

Inkeri on Päättymätön I-pentujen emä

Inkeri hämmästyttää kerta toisensa jälkeen lajissa kuin lajissa nopealla oppimiskyvyllään. Kotioloissa se on hyvin vaatimaton ja rauhaa rakastava, huomaamaton koira. Mutta päästessään harrastusten pariin, on vaatimattomuus kaukana. Inkeri tahtoo miellyttää ohjaajaansa ja tehdä asiat oikein. Sillä on äärimmäisen hyvä työmoottori ja se on taistelutahtoinen. Ahneudessa olisi toivomisen varaa, mutta syö kuitenkin ruokansa aina hyvällä halulla. Lelu vetää kuitenkin aina pidemmän korren harrastuskentillä. Kokonaisuudessa todella helppo koira, josta kuitenkin löytyy potkua harrastuksiin! Hyvin vahvasti yhden ihmisen koira ja äärimmäisen lojaali, mutta siitä huolimatta myös ystävällinen vieraita kohtaan. 

Paimennuksessa Inkeri on nuorena syttynyt, varustettu hyvillä luontaisilla ominaisuuksilla sekä helppo ohjata. Jo nuoresta asti se on osannut käsitellä eläimiä erittäin hienosti, mutta tilanteen vaatiessa osaa olla hyvin napakka. Inkeri ei koskaan jätä töitä kesken. Ahtaissa tiloissa osaa niin ikään työskennellä tehokkaasti, mutta eläimiä stressaamatta. Inkeri suoritti SPKY:n perusradan alle 2-vuotiaana.

Inkeri muutti takaisin luoksemme loppuvuodesta 2018 entisen omistajan elämänmuutoksen myötä. Se on kuitenkin läpi elämänsä ollut meillä usein hoidossa, joten muutto meni hyvin kivuttomasti. Olen aiemmin ottanut Inkerillä pari agility- ja paimennusstarttia ja ensi kesänä toivon mukaan jatkamme näissä lajeissa yhdessä eteenpäin.