Kari

PPR PPR1 PAIM1 PAIM2 Päättymätön Teho
"Kari"

Kuva: Helmi

Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Selkä: terve
Silmät: OK, geneettisesti CEA terve
Paimennus: PPR1. PAIM1, PAIM2, SPKY:n perusrata suoritettu,
Suomen maajoukkueessa Young Handler - koirana vuoden 2017 EM-kipailuissa, jossa 5. sija
Agility: maxi I
Synt.: 5.2.2014
Emä: PPR PPR1 PAIM1 PAIM2 BH AVO1 Torrie
Isä: PPR Drift

Sukutaulu / Pedigree

Kari on Suomen Paimenkoirayhdistyksen hyväksymä jalostusuros
Kari on Helmin ensimmäinen oma bordercollie, ja heti alusta asti koira tuntui uuden omistajansa käsiin hyvin sopivalta. Arkielämässä Kari on hyväntuulinen ja ystävällinen heppu, joka tykkää kaikesta ja kaikista. Se on kuin kotonaan missä tilanteessa tai paikassa vain. Kotioloissa se on rauhallinen ja käspertyykin mielellään sohvatyynyjen jatkeeksi. Agilitykentälle mentäessä vauhtia kuitenkin riittää kiitettävästi :) Kari leikkii hyvin, on taistelutahtoinen ja palkkautuu myös hyvin ruualla. Arjessa Kari on kuuliainen, humoristinen, peruskiltti ja helppo koira joka kuitenkin määrätietoisesti ottaa paikkansa laumassa.
   
(Kuva: Helmi)

Harrastukset


Agilitya Karin kanssa harrastetaan enemmän vain sekä koiran että ohjaajan iloksi. Agilityn kisakentillä parivaljakko on käynyt muutaman kerran hakemassa kisakokemusta, tulokset antavat vielä odottaa itseään :)
Enemmän sen kanssa harrastetaankin paimennusta, johon Kari syttyi hyvin nuorella iällä ja oli jo pienenä luonnollinen ja lupaavan oloinen paimen. Treenamisen ja kisaamisen lisäksi Kari on päässyt mukanamme kahtena keväänä vuosina 2017 ja 2018 Englantiin tekemään oikeita paimenkoiran töitä. Siellä Kari sai todistaa olevansa myös kelpo työkoira ja onkin lunastanut paikkansa Helmin tärkeimpänä ja luotettavimpana työkoirana. Kari suoritti SPKY:n perusradan alkutalvesta 2015 ja kävi saman vuoden kesällä ensimmäisissä paimennuskilpailuissaan. Tämän jälkeen se on saavuttanut kennelliiton paimennuskilpailuissa tunnuksen PAIM2 ja täten oikeuden kilpailla 3-luokassa. SPKY puolella se onkin jo startannut 3-luokassa kesällä 2017 ja kerännyt sieltä hyvää kokemusta. Paimennuksessa Kari kestää hyvin koulutusta, on periksiantamaton ja se jaksaa työskennellä pitkään. Se kestää hyvin töissä eläimiltä tulevia kolhuja, eikä jää murehtimaan pienistä tai suuremmistakaan edesottamuksista.
Se on nopea, käyttää sopivasti silmää mutta ei jää siitä koskaan jumiin. Sillä oli jo pentuna paljon ominaisuuksia luonnostaan, kuten luonnollinen, hyvä ajo ja kaaret. Se on ohjaajansa kohtaan hyvin lojaali ja haluaa tehdä yhteistyötä.


Video Karin 5kk paimentamisesta:


Sekä koostevideo paimennuksesta kesältä 2015


 (Kuvat: Helmi)