Tempo

FI AVA FI AVA-H Kilpop Ådessa
"Tempo"

(Kuva: Helmi)

Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Selkä: terve
Sydän: ei sivuääniä
Silmät: OK (viim. 4/2012)
Agility: FI AVA FI AVA-H
Näyttelyt: ERI
Rally-toko: Epäviralliset kilpailut 4. sija 96/100 pistettä
Synt.: 12.12.2008
Muuta: steriloitu
Emä: Peltsun Gilrei’s Ådessa
Isä: FI AVA Kilpop Jerry Junior


Tempo on Päättymätön T-pentueen emä.

Tempo on Kilpop-kennelin neljännestä pentueesta. Pentuja syntyi huimat seitsemän kappaletta, joista oman valitseminen oli suhteellisen haastavaa. Päädyin kuitenkin viirupäiseen, blondiin tyttöön, joka osoittautui välittömästi vallan oivalliseksi valinnaksi. Tempo on kaikilta osin nimensä veroinen sekä minulle se oma kullannuppu ja silmäterä! (= sen tekemisiä katsotaan aina erittäin tehokkaasti sormien läpi … )
Pienestä asti sen lempijuttu on ollut tunkea suu täyteen tavaraa ja juosta pää viidentenä jalkana kämppää ympäri. Ja mitä enemmän suussa on tavaraa, sitä onnellisempi on ilmekin! Luonteeltaan se on avoin, vilkas, tasapainoinen ja siinä on sopivassa suhteessa yhdistynyt kaksi erilaista piirettä; siinä on hellyyttävä halipusipuoli ja siinä on kuitenkin ripaus itsekästä narttumaisuutta. Herttaisen blondin ulkokuoren ja tummien silmien takaa löytyy kuitenkin tulinen sielu, joka ei jää keneltäkään kuulematta agilitykenttien reunalla. ;) Tempo oli temmokas menijä toki itsekin agilityssä.
Tämä hörökorva on henkilökohtainen ilopillerini, Tempon kanssa joka päivä on erilailla hauska!


Harrastukset

Harjoittelimme agilityä aktiivisesti ja aloitimme kisaamisen päivälleen kisaiän tultua täyteen kesäkuussa 2010. Tempon kanssa oli verrattoman hauskaa treenata ja kisata!
Se saavutti agility- ja hyppyvalion arvot 3,5-vuotiaana.
Tempo jäi eläkkeelle kaudella -14, sillä sen patellajänne luxoutui putkessa liukastumisen seurauksena. Vaiva saatiin korjattua ilman leikkausta, mutta agilityradoille kaahaamaan en silmäterääni enää laske. 

Pari agilityvideota Temposta:
Näyttelyssä pyörähdettiin yhden, tarvittavan kerran. Kuten kuvista näkee, tönöttää ladyn korvan kärjet rotumääritelmän vastaisesti ryhdikkäästi ylöspäin. Se seikka onkin yksi parhaimmista Tempon tunnusmerkeistä. ;)
Kuitenkin näyttelystä saimme ERI:n ja tuomari pahoitteli, kun ei voi luokkasijoitusta antaa noiden korvien takia.. Minua huvitti suuresti, kun menin kuitenkin hakemaan jotain aivan muuta nauhaa! Katsotaan, josko lämpimiksemme vaikka veteraani-iässä kierähdetään vielä jossain näyttelyssä.. ;)(Kuva: Helmi)