Torri

PPR PPR1 PAIM1 PAIM2 PAIM3 BH AVO1 Torrie
"Torri"Lonkat: A/B
Kyynärät: 0/0
Selkä: terve
Silmät: OK pentuna ja aikuisena (viim. 10/2017), CEA:n suhteen gen. terve
Agility: maxi III
Toko: ALO1, AVO1
Paimennus: SPKY:n perusrata hyväksytty, PPR1, PAIM1, PAIM2, PAIM3, Junnumestaruus sij. 6. (v. -12)
Rally-toko: ALO-luokasta 100/100 p. ja sij. 1.
Muuta: BH
Luonnetesti: +86 pistettä, laukauskokematon
Synt.: 8.1.2011
Steriloitu 1/2019
Emä: Eileen
Isä: PAIM3 PAIM2 PAIM1 PPR1 Killiebrae Flint

Sukutaulu / pedigree

Torri on Päättymätön T2-, T3- ja Va-pentueiden emä.

Torri on Flintin ensimmäisestä pentueesta ja samalla kahdeksasta pennusta ainoa narttu. Se on kotoisin Juvalta, Annen pentulaatikosta. Yhdistelmä oli varsin houkutteleva, joten halusin ehdottomasti itselleni pennun. Päätin alusta asti, että Torrin kanssa kokeillaan kaikenlaista, mikäli koirasta vain tähän ”kaikenlaiseen” on. Ja onhan sitä saanut todeta, että koirasta olisi ja ohjaajastahan se kaikki loppu sitten onkin kiinni. Torrissa yhdistyy monia hauskoja ominaisuuksia, joiden ansiosta sen kanssa tekeminen ei ole ikinä tylsää. Se on narttu isolla N:llä: aavistuksen kovakalloinen, mutta silti hyvin koulutettava. Paimennuksessa se on hyvin lahjakas. Sen ahneudella ei ole rajaa (tilaisuus tekee usein myös varkaan), sillä on hyvä taisteluhalu ja sen narttumaisen vakaata olemusta ei pääse järkyttämään mikään. Ja koska kauneus ja sisäiset kapasiteetit harvemmin mahtuvat samaan pakettiin, niin Torrissa kulminoituu nimenomaan ne kapasiteetit ja kauneus jääkin sitten katsojan silmiin. ;)
On ilo omistaa koira, jonka henkinen ja fyysinen olemus ei koskaan tule olemaan esteenä elämän edesottamuksissa ja joka on erittäin sopeutuvainen jokaiseen hetkeen, mitä eteen tuleekaan. 
2


Harrastukset

Paimennus on meillä myös se kaiken ylitse menevä laji, jonka jälkeen sitten vasta katsotaan, mihin muuhun ohjaajan rahkeet ja vuorokauden tunnit riittävät. Torrin lahjakkuudesta paimennuksen saralla kielii, että myös se suoritti perusradan noin 10 kk:n iässä isänsä tavoin. Lisäksi Torri osallistui elämänsä ensimmäiseen paimennuskokeeseen 9 kk:n iässä ja kyseessä oli Junnumestaruudet. Sieltä irtosi kuudes sija ja allekirjoitus sille, että minulla on käsissä hyvä koira. Sittemmin SKL:n paimennuskisoista ollaan saatu kasaan joka luokasta tulokset sekä ylimmästä luokasta PAIM3. Englannissa Torri sijoittui kerran toiseksi Novice-luokassa. 

Agilityä harrastellaan joskus ja juhannuksena hyvin päämäärätiedottomasti ja lähinnä molempien osapuolien motoriikkaa ylläpitävänä hauskanpitona. Torri on noussut agilityssä 3-luokkaan.

Tokoa tehdään silloin, kun ohjaajan tokomyönteinen kausi on päällänsä. Torri tekee hyvällä vireellä ja oppii nopeasti. Etenemme tokossa rauhallisella tahdilla ja katsomme mihin asti ohjaajan aivokapasiteetti riittää. Tällä hetkellä taaplattu ollaan ALO1 ja AVO1 hyvin innokkailla suorituksilla.

Muissa lajeissa on tehty pieniä pintaraapaisuja, kuten esimerkiksi jäljellä ja haussa. BH-kokeen Torri on myös suorittanut, josko sille olisi joskus vaikka käyttöä.
Uudeksi tulevaksi eläkeläislajiksi on noussut myös rally-toko, jota harrastellaan silloin tällöin kun aikaa liikenee. Tulevassa eläkeläislajissa ollaan tähän mennessä käyty yksissä epävirallisissa kisoissa, josta tuloksena 100/100 pistettä ja voitto. :D Marraskuussa -17 rohkaistuttiin virallisiin kokeilemaan ja sieltäkin tuloksena 100/100 pistettä voitolla. :) Onni on koira, joka osaa - silloin ei itse tarvitse osata! :P
Video Torrin paimennuksesta kesällä 2015


Torrin hätäinen videokooste Englannista 2017